-
turned_in اثرات سیگار بر دندان چیست؟
استعمال دخانیات یکی از علل اصلی ابتلا به بیماریهای دهان و دندان و به خصوص پوسیدگی دندانی است. سموم موجود در دود سیگار باعث بد رنگ شدن دندانها، بيماريهاي لثه، لقي دندانها و در موارد حاد منجر به سرطان دهان ميشود. همچنین به دنبال مصرف دخانیات، بزاق ترشح شده در دهان کاهش مییابد.
اثرات سیگار بر دندان
دود ناشي از سيگار، قليان، پيپ و جويدن تنباكو سبب بروز زخم، پررنگ شدن و كاهش ارتفاع لثه و تغيير رنگ دندانها ميشود. استعمال دخانيات باعث سرعت در رشد پلاكهاي ميكروبي دندانها ميشود و بهعلت مسكن بودن، عاملي درپيشرفت پوسيدگيهاي دندان بهشمار ميآيد. از دست رفتن زيبايي دندانها، بوي بد دهان، تغيير رنگ دندانها وتشكيل پلاكهاي ميكروبي در دهان را میتوان به عنوان مشكلات اجتماعي-بهداشتي ناشي از مصرف دخانيات نام برد. به دنبال مصرف سيگار ميزان ترشح بزاق كاهش مي يابد. از آنجا كه بزاق نقش كليدي در شستشوي دندان ها و جلوگيري از پوسيدگي دارد با كاهش ترشح آن ريسك پوسيدگي در دهان فرد افزايش مي يابد. اين مساله در مورد اطرافيان فرد مصرف كننده نيز صدق مي كند و به خصوص مي تواند باعث افزايش پوسيدگي دندان هاي كودكان شود.
سیگار علاوه بر تاثیرات بسیاری که بر سقف دهان که محل دود سیگار است می گذارد و روی دندانها هم آثار مخرب دارد. پوسیدگی دندان، جمع شدن جرم روی دندانها و بیماریهای لثه به میزان زیادی ناشی از رژیم های غذایی حاوی مواد قندی زیاد و عدم رعایت بهداشت کامل دهان و دندان است، ولی بیماریهای لثه و بافتهای لثه اطراف دندان در افراد سیگاری به مراتب جدی تر از افراد غیر سیگاری است.
مصرف انواع دخانيات باعث نفوذ مواد حاصل از سوختن تنباكو به ساختار ميناي دندان شده و رنگ دندان را تغيير مي دهد. بنابراين یکی از عوارض مصرف دخانیات زنگ گرفتگی دندانهاست که به علت نیکوتین و تار موجود در آن می باشد. در کوتاه مدت دندانها به رنگ زرد در می آیند و در مصرف طولانی مدت آن دندانها تقریباً قهوه ای رنگ می شوند.مصرف دخانیات چگونه بر روی بافت های دهان و دندان اثر می گذارد؟
غالب مردم از مضرات سیگار برای سلامتی بدن آگاهند و می دانند که مصرف دخانیات باعث بیماریهای متعددی بر روی نسوج بدن میشود و حتی ممکن است منجر به مرگ شخص نیز گردد. ولیکن عدهای اثرات مخرب سیگار بر روی سلامتی بافت دهان و دندان را باور ندارند و یا نسبت به آن ناآگاهند. مصرف دخانیات باعث بد رنگ شدن دندان ها، بیماریهای لثه و دندان و لقی دندانها می گردد و در موارد حاد منجر به سرطان دهان می شود.
چگونه سیگار کشیدن با سرطان ارتباط پیدا می کند؟
غالب مردم نسبت به این مساله که سیگار عامل سرطان ریه و مجاری تنفسی است آگاهند، اما از این که عامل اصلی سرطان های دهان نیز می باشد بی اطلاعند. در سال هزاران نفر به علت سرطان های دهان ناشی از مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند.
لق شدن دندان ها از مهمترين تاثيرات مصرف دخانيات است
دود سيگار حاوي سموم زيادي است كه اين سموم در همان محل ورود جذب نسج نرم مي شوند. با توجه به اينكه معمولاً افراد سيگاري كمتر به بهداشت دندان هاي خود توجه مي كنند، جذب سموم دود سيگار باعث افزايش پوسيدگي دندان ها مي شود. ترك سيگار نخستين و مهمترين اقدام براي جلوگيري از آسيب ديدن دندان هاست. زمان ترميم دندان توسط دندانپزشك بهترين فرصت براي ارائه مشاوره هاي لازم در خصوص ضررهاي سيگار و دخانيات براي دهان و دندان و همچنين راهكارهاي ترك دخانيات است و بر همين اساس كارگاه هاي آموزشي براي دندانپزشكان برگزار مي شود.برگرفته از سلام دکتر
-
شما هم نوشته ای بنویسید chat_bubble_outline

جنس مواد پر کننده دندان چیست؟
پیش از آن که به جنس مواد پر کننده دندان بپردازیم باید بدانید که اینله و انله دو روش پر کردن دندان بوده و از آنها برای دندانهایی که به شدت تخریب شدهاند، پر کردن حفرههای بزرگ و همچنین جایگزین کردن پرشدگیهای بزرگ استفاده میشود. از اینلهها برای ترمیم دندان و آسیبدیدگی بخش فرورفته بالای […]

همه چیز در مورد ایمپلنت زیرکونیا | ایمپلنت
تمام آنچه لازم است در مورد ایمپلنت دندان زیرکونیا بدانید ایمپلنت دندان در واقع ریشه مصنوعی دندان است که جایگزین ریشه طبیعی دندان شده و بر روی آن یک روکش سرامیکی نصب میشود تا جایگزین تاج دندان شده و به این ترتیب جای خالی دندان پر شود. اتصال روکش به ایمپلنت توسط قطعه واسطه ای […]

مراقبت های پس از کشیدن دندان شامل چه مواردی می شود؟
در صورتی که دندانتان را کشیده اید یا قصد کشیدن دندانتان را دارید مراقبت های پس از کشیدن دندان را که در این پست به آن می پردازیم را مطالعه نمایید. از دلایل و موارد مهم که به کشیدن دندان ها منتهی میشود عبارتست از : پوسیدگی وسیع ، شکستگی دندان ( تاج و ریشه […]