-
turned_in التهاب لثه یا بیماری ژنژیویت چطور ایجاد می شود و درمان آن چیست؟
ژنژیویت (Gingivitis) یا التهاب لثه به حالتی گفته میشود که پلاکهای دندانی در خط لثه تجمع پیدا میکند و باعث تحریک لثه و حساس شدن آن میشود که گاهی خونریزی هم پیدا میکند.
التهاب لثه چگونه به وجود می آید؟
تجمع موادغذایی مصرف شده و یا مواد معدنی موجود در بزاق دهان بر روی دندانها موجب ایجاد لایهای بر روی دندان ها میشود که اصطلاحا به آن پلاک دندان گفته میشود. ۱۰ دقیقه بعد از مسواک زدن، پلاک بر روی دندان تجمع پیدا میکند، زیرا موادمعدنی موجود در بزاق نیز موجب تشکیل پلاک دندان میشوند. اگر قبل از خواب مسواک بزنیم و در فاصله بین مسواک زدن و خواب، چیزی نخوریم، صبح روز بعد اگر با زبان سطح دندان ها را لمس کنیم زبری خاصی احساس میکنیم که این زبری، همان پلاک دندان است. پلاک دندان به راحتی با مسواک زدن پاک میشود. به همین علت دندانپزشکان توصیه میکنند که دفعات مسواک زدن افزایش یابد تا پلاک های ایجاد شده به سرعت حذف شوند.
در صورت عدم حذف پلاک دندان در طولانی مدت، ساختار پلاک تغییر کرده و سفت و سخت میشود که در این صورت به آن جرم دندان گفته میشود. تشکیل جرم به مرور زمان موجب التهاب لثه خواهد شد که بیماری لثه و التهاب آن در زمانی که جرم تشکیل نشده و هنوز به صورت پلاک دندانی باقی مانده است را ژنژیویت میگویند.
علائم ژنژیویت
- ورم لثه
- قرمزی و نرمی لثه
- خونریزی لثه با تحریک اندک (بعد از مسواک زدن) یا به صورت خودبهخودی
- زخمهای دهانی
- حساس بودن لثهها در هنگام لمس
- بوی بد دهان و نفس
- به ندرت تب
درمان ژنژیویت
هدف اصلی از درمان ژنژیویت، کاهش التهاب لثه هاست که این امر نیازمند بررسی دقیق دندان ها توسط دندان پزشک می باشد. با این حال تعدادی از درمان های رایج به شرح زیر است:
- روزانه حداقل یک بار از نخ دندان های موم دار یا بدون موم استفاده کنید.
- از خمیردندان فلوئوردار استفاده کنید و مراجعات منظم به دندان پزشک داشته باشید.
- در موارد خاص دندان پزشک با روش های جراحی بافت ملتهب لثه را خارج می کند.
- آنتی بیوتیک در موارد عفونی و دهان شویه فلوئوردار نیز از موارد درمانی هستند.
- در صورتی که کمبود ویتامین عامل آن باشد باید جبران شود. رژیم غذایی خاصی توصیه نمی شود.
- از مصرف شیرینی و نوشیدنی های شیرین خودداری کنید. شکر باعث تولید اسید در دهان و تخریب مینای دندان می شود.
- دندان هایی را که ردیف نیستند، با مراجعه به پزشک ترمیم کنید و ابزار و وسایل ارتودنسی یا دندانپزشکی را بردارید. البته این امر باید با مشورت دندان پزشک صورت بپذیرد.
- برداشتن پلاک از لثه ملتهب ممکن است راحت نباشد، خونریزی و حساسیت لثه ها در عرض ۱ تا ۲ هفته بعد از شستشوی منظم و مراقبت بهداشتی دقیق باید کاهش یابد.
- آب نمک گرم یا شستشوی با آنتی باکتریال ها ورم لثه را کم می کند.
-
شما هم نوشته ای بنویسید chat_bubble_outline

ارتودنسی ثابت راهکاری برای مرتب کردن دندان ها
دندان ها به این دلیل نامرتبند که یا سایز فک شخص کوچک است و یا سایز دندان هایش درشت می باشد. جهت مرتب کردن دندان ها با استفاده از مزايای ارتودنسي ثابت یا متحرک نیاز به ایجاد فضای لازم جهت وارد کردن دندان های خارج از قوس به داخل قوس دندانی داریم که این کار […]

تفاوت دندانپزشکی زیبایی با دندانپزشکی عمومی چیست؟
دندانپزشکی زیبایی (Cosmetic Dentistry) اصطلاحی است که دندانپزشکان برای توصیف درمانهای دندانپزشکی که به زیبایی ظاهری دندانها و لبخند میپردازد استفاده میکنند. درمانهای دندانپزشکی زیبایی غالباً غیر ضروری و اختیاری هستند اما طیف گسترده ای از فواید سلامتی را در بر میگیرند برای مثال بسیاری از درمانهای دندانپزشکی زیبایی منجر به افزایش استحکام و مقاومت […]

هشت عادتی که می توانند باعث شکستن دندان هایتان شوند!
چه کسی ممکن است از داشتن دندانهای شکسته و لبپریده خوشحال باشد؟در ادامه برخی از این عادتها و رفتارها را برای شما فهرست کردهایم: ۱- عادت به جویدن وسایل و ناخن ها عادتهایی مثل جویدن ته خودکار و ناخنها باعث آسیب دیدن دندانهای جلوییتان میشود. ۲- عدم استفاده از محافظ دندانی حین فعالیتهای ورزشی در […]