-
turned_in جنس مواد پر کننده دندان چیست؟
پیش از آن که به جنس مواد پر کننده دندان بپردازیم باید بدانید که اینله و انله دو روش پر کردن دندان بوده و از آنها برای دندانهایی که به شدت تخریب شدهاند، پر کردن حفرههای بزرگ و همچنین جایگزین کردن پرشدگیهای بزرگ استفاده میشود. از اینلهها برای ترمیم دندان و آسیبدیدگی بخش فرورفته بالای دندان و از انلهها برای آسیبهای گستردهتر استفاده میشود.
جنس مواد پر کننده دندان
جنس مواد پر کننده دندان متناسب با نیازهای شما بر اساس گستردگی پوسیدگی، اینکه به چه مادهای حساسیت دارید، محل پوسیدگی در دهان و همچنین هزینه مورد نظرتان تعیین میشود. انواع این مواد عبارتند از:
طلا
اینلههای طلا به خوبی توسط بافتهای لثه تحمل شده و تا بیش از ۲۰ سال دوام دارند. البته، عموماً قیمت ترمیم دندان و پر کردن آن با طلا از همه گزینهها گرانتر بوده و به چند جلسه درمان نیاز دارد.
آمالگام
آمالگام مخلوطی از برخی فلزات از جمله جیوه، نقره، قلع، مس و روی است. پر کنندههای (نقرهای) آمالگام نسبت به آب مقاوم بوده و نسبتاً ارزان هستند. اما، این مواد به خاطر رنگ تیرهای که دارند، از مواد پرسلینی و کامپوزیتی بیشتر به چشم آمده و به همین دلیل معمولاً از آنها برای پر کردن در ناحیههایی مانند دندانهای پیشین، که بیشتر در معرض دید هستند استفاده نمیشود.
کاپوزیت سفید
کامپوزیت سفید (که ترکیبی از رزین اکریلیک و شیشه است) به خاطر رنگ سفیدش با رنگ دندانها هماهنگ است. البته، کامپوزیتها به مرور زمان ساییده یا لبپریده شده و همچنین مصرف قهوه، چای یا تنباکو باعث لک زدن آنها میشود. به علاوه، آنها به اندازه سایر مواد مورد استفاده برای پر کردن دندان دوام ندارند.
پرسلین
پر کردن دندان با پر کنندههای پرسلین (اینلهها و انلهها) مقاوم به لک بوده و میتوان آنها را با رنگ دندانها هماهنگ کرد. عموماً پر کننده پرسلین بخش اعظم دندان را میپوشاند. هزینه پر کردن با این مواد تقریباً با هزینه پر کردن با طلا یکسان است.
عمل پر کردن دندان با هر دو ماده آمالگام نقره و کامپوزیت سفید مستلزم ایجاد یک سوراخ کوچک در دندان با استفاده از دریل است که بعداً با ماده پر کننده، پر میشود.
تنها تفاوت موجود این پر کردن ها این است که، دندانپزشک کامپوزیت را یک پولیش نهایی میزند تا مطمئن شود سطح آن تمیز و سفید بوده و با بقیه دندان هماهنگ است.
پیشنهاد می شود که برای انتخاب ماده مناسب به جهت پر کردن دندان هایتان با دندان پزشک خود مشورت نمایید.
-
شما هم نوشته ای بنویسید chat_bubble_outline

با نگهداری از ایمپلنت های دندانی عمر آن ها را تا ۲۵ سال افزایش دهید! | ایمپلنت
شما با رعایت نکات دندانپزشکان میتوانید عمر ایمپلنتهای دندانی را تا ۲۵ سال افزایش دهید. در این مطلب مهمترین نکات نگهداری از ایمپلنتهای دندانی را برای شما آوردهایم. نگهداری از ایمپلنتهای دندانی امروزه جراحی کارگذاشتن ایمپلنت دندان در فک بسیار سریع و آسان انجام میشود. اگر این جراحیها به صورت یک مرحلهای انجام شده باشند […]

شایعترین علل آسیب و شکستگی دندان کدامند؟
آسیب و شکستگی دندان میتواند به دلایل مختلفی از جمله زمین خوردن، حوادث ورزشی یا تصادفات جادهای رخ دهد. اگر ضربهای به صورتتان بخورد، ممکن است دندانهایتان شل، لبپریده و یا از جا کنده شوند. شکستگی دندان از شکستگیهای جزئی (شامل لبپریدگی لایههای بیرونی دندان موسوم به مینا و عاج) تا نوع شدید دندان شکسته […]

انواع دهان شویه و نحوه استفاده از آن ها
سومین بهداشت دهان در کنار مسواک و نخ دندان را میتوان دهانشویه دانست که دندانپزشکان روی استفاده از ان از دوره کودکی تاکید دارند. دهانشویهها انواع مختلفی دارند و هر یک کارکرد خاص خود را دارند. به همین دلیل مهم است که انواع دهان شویه ها را بشناسیم و با کاربرد و شیوه استفاده از […]