-
turned_in درمان تحلیل لثه چیست و چطور می توان از آن پیشگیری کرد؟
برای درمان تحلیل لثه اگر لثه عفونی شده باشد، آنتی بیوتیک تجویز میشود.
داروهای دیگری نیز برای درمان مشکلات اصلی دامن زننده به تحلیل لثه تجویز میشود که بعضی از آنها عبارتاند از:
- ژل موضعی آنتیبیوتیک
- چیس ضدعفونی کننده
- دهانشویه آنتیباکتریال
- مهارکنندههای آنزیم
درمان تحلیل لثه با جراحی
موارد وخیم تحلیل لثه باید با جراحی درمان شود که معمولاً به سه روش جراحی برداشتن بافت لثه، تقبل هزینه پیوند لثه و افزایش طول تاج دندان یا کاهش عمق پاکت انجام میشود.
جراحی برداشتن بافت لثه: این عمل در اصل جرمگیری عمقی بافت است که در صورت موفقیتآمیز نبودن دیگر درمانها انجام میشود. در این عمل باکتریها و جرم انباشته شده داخل لثهها از بین برده میشود. پریودنتیست برای انجام انواع جراحی لثه را عقب میزند و در پایان آنها را به جای اولیه خود برمیگرداند. چون لثهها پس از جراحی برداشتن بافت لثه بهتر دور دندان را میگیرد، دندانها گاهی بلندتر به نظر میرسند.
جراحی پیوند لثه: حفظ بافت لثه یا استخوان هدف این جراحی است. پریودنتیست در این عمل قطعهای سنتزی یا بخشی از استخوان یا بافت را برای کمک به رشد مجدد لثه در لثه قرار میدهد. لازم به ذکر است که این عمل در صورت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان در بلندمدت موفقیتآمیز نخواهد بود.
کاهش عمق پاکت/ افزایش طول تاج دندان: چنانچه تحلیل لثه با بیماری پیشرفته لثوی همراه باشد، عمق پاکت لثه بیمار برای آسانتر شدن رعایت بهداشت دهان و دندان کاهش داده میشود. این عمل افزایش طول تاج دندان یا کاهش عمق پاکت نام دارد و در آن بافت آسیبدیده برداشته میشود تا فقط مقدار کمی از لثهی جدا شده اطراف پاکت دندان باقی بماند. به این ترتیب مسواک زدن و کشیدن نخ دندان راحتتر میشود، ناحیه درمان شده تمیز نگه داشته میشود و از پیشرفت بیماری جلوگیری میشود. البته بلندتر به نظر رسیدن دندان، نمایان شدن ریشه و به تبع آن بروز حساسیت از پیآمدهای این روش است. کاهش عمق پاکت زمانی انجام میشود که پیشرفت بیماری شدید باشد و احتمال از دست دادن دندان به دلیل عدم حمایت مناسب وجود داشته باشد.
برای درمان لثه تحلیل رفته جراحی ترمیم استخوان نیز وجود دارد.
پیشگیری از تحلیل لثه
پیشگیری همواره بهتر از درمان تحلیل لثه است. بهترین روشهای پیشگیری از تحلیل لثه به شرح زیر است:
- جرمگیری منظم دندان: جرمگیری منظم از بروز بیماری و تحلیل لثه ناشی از انباشته شدن جرم و باکتری جلوگیری میکند. بهتر است همه ساله یک یا دو بار جرمگیری انجام دهید و روزانه حداقل دو بار مسواک بزنید تا تمام باکتریها را از دهان و روی دندانها خارج کنید. دندانپزشکان برای از بین بردن باکتریها از ابزار خاصی استفاده میکنند.
- ارتودنسی: ارتودنسی پیشگیری کننده پیش از این که دندانهای نامرتب منجر به تحلیل لثه شود، آنها را مرتب و اصلاح میکند. البته ارتودنسی باید به دقت و آهسته انجام شود، چون حرکت سریع دندانها خود باعث تحلیل لثه میشود. تمیز کردن دندانهای ردیف و مرتب راحتتر است و به این ترتیب از بروز پوسیدگی و بیماریهای لثه جلوگیری میشود. ارتودنسی بهطور معمول ۱۲ تا ۲۴ ماه زمان میبرد.
- محافظ (گارد) شبانه: دندان قروچهکردن و روی هم فشار دادن و ساییدن دندانها باعث پریدگی مینای دندان و تحلیل لثه میشود. استفاده از محافظ شبانه راه حلی موثر برای مقابله با تحلیل لثه است که فشار و تنش روی دندان را کاهش میدهد. بسته به میزان استرس میتوان در طول روز یا شبها از محافظ استفاده کرد.
- استفاده از مسواک نرم: لثهها را دو بار در روز با مسواکی با پرز نرم تمیز کنید. این کار به سلامت لثهها کمک میکند. مسواک زدن نامناسب تحلیل لثه را تشدید میکند.
- ترک سیگار و دخانیات: ترک کردن سیگار و دخانیات در حفظ سلامت لثهها موثر است. با ترک این عادت مضر تحریک لثه کاهش مییابد و لثهها با بهتر شدن گردش خون از ریشه محکم میشود.
-
شما هم نوشته ای بنویسید chat_bubble_outline

خمیردندان مناسب برای کودکان و بزرگسالان چیست؟
خمیر دندان هایی که برای کودکان و بزرگسالان استفاده می شوند متفاوت اند در این پست توضیح داده ایم که خمیردندان مناسب برای کودکان و بزرگسالان چیست. خمیردندان مناسب برای کودکان و بزرگسالان مواد داخلی و اجزای انواع خمیردندان برای کودکان متناسب با سن آنها تهیه شده است. دلیل این کار هم این است که […]

با نگهداری از ایمپلنت های دندانی عمر آن ها را تا ۲۵ سال افزایش دهید! | ایمپلنت
شما با رعایت نکات دندانپزشکان میتوانید عمر ایمپلنتهای دندانی را تا ۲۵ سال افزایش دهید. در این مطلب مهمترین نکات نگهداری از ایمپلنتهای دندانی را برای شما آوردهایم. نگهداری از ایمپلنتهای دندانی امروزه جراحی کارگذاشتن ایمپلنت دندان در فک بسیار سریع و آسان انجام میشود. اگر این جراحیها به صورت یک مرحلهای انجام شده باشند […]

علت ایجاد فاصله بین دندان ها چیست و چطور می توان آن را درمان کرد؟
فاصله بین دندان ها اغلب در بین دو دندان جلویی در بالا ایجاد میشود. هر چند این فاصله ممکن است بین هر دو دندان دیگری نیز بروز پیدا کنند. عدم تطابق بین اندازهی استخوانهای فک و دندانها میتواند سبب ایجاد فضای اضافه بین دندانها و یا ازدحام دندانها گردد. اگر دندانها بیش از حد برای استخوان […]