-
turned_in فرنکتومی چیست و به چه دلیل انجام می شود؟
فرنکتومی ( به انگلیسی : Phrenectomy ) چیست ؟
اگر جلوی آینه، لب بالای خود را با دست بالا بکشید متوجه می شوید لب بالا با بافت صورتی رنگ کوچکی به لثه هایتان متصل شده است.
این بافت عضلانی فرنوم لبی نام دارد.مشابه همین بافت در زیر زبان نیز وجود دارد که زبان را به کف دهان متصل می کند و به آن فرنوم زبانی (frenum) گفته می شود.
اگر اتصال فرنوم زبانی به کف دهان و یا اتصال فرنوم لبی به لثه بالا بیش از حد باشد، مانع از برخی عملکردهای طبیعی مانند غذا خوردن و تکلم و نیز موجب مشکلات دیگر می شود که برای حل این مشکل طی عمل جراحی ساده ای، بخشی از اتصال فرنوم قطع می شود. به این عمل فرنکتومی گفته می شود.
زمانی که دندانپزشکان صحبت از فرنکتومی می کنند، فقط دو یا سه فرنوم مد نظر است. جراحی فرنوم هر سه مورد به روشی مشابه اما برای برطرف کردن مشکلاتی متفاوت انجام میشود.
فرنکنومی لب بالا
فرنکتومی لب غالباً بر روی فرنومی انجام میشود که لب بالا را به فک بالا متصل میکند، مشکل با رشد کردن لثهها و دندانهای کودک مشخص میشود که عموماً اما نه لزوماً زیبایی است. اگر بند لب بیش از حد کوتاه یا سفت باشد،
چند مشکل رایج پیش میآید. نخست این که بافت رباط به سمت دو دندان قدامی بالا کشیده میشود و باعث فاصله بین این دندانها (دیاستم) میشود. به علاوه چون حرکت لب بالا محدود شده است، کودک نمیتواند دهان را کامل ببندد و دهان همیشه به نظر باز میآید.
در این حالت کودک از راه دهان تنفس میکند و در نتیجه استنشاق از بینی و رشد فک و شکلگیری راههای عبور هوا به خوبی انجام نمیشود. تحلیل لثه نیز یکی از عوارض بند لب است.
فرنکتومی بند زبان
فرنوم زبان، بند سفت و کشیدهای زیر زبان است که حرکت زبان را در حالت استراحت و قرار گرفتن روی کف دهان محدود میکند. انعطافپذیری در اکثر افراد آنقدر هست که زبان حرکت کافی برای صحبت کردن و غذا خوردن را داشته باشد.
اما اگر بند زبان بسیار کوتاه یا سفت باشد، زبان به کف دهان میچسبد. و اصطلاحاً مشکل “زبان گره خورده” پیش میآید که عوارض متعددی را به دنبال دارد. اگر زبان بیش از حد پایین باشد، مانع از رشد صحیح فک در کودکان میشود و در درازمدت باعث مشکلات مربوط به نامرتبی دندانها میشود.
دیگر پیآمد زبان گره خورده آپنه یا وقفه تنفسی در خواب است. عارضه دیگر این است که زبان نمیتواند فشار کافی را هنگام بلع به کام یا سقف دهان وارد کند و در عوض زبان بین دندانها قرار میگیرد و به مرور مانع بسته شدن بین دندانها و دهان میشود.
آخرین عارضه ناشی از زبان گره خورده مشکلات گفتاری و نوک زبانی حرف زدن است.
فرنکتومی لب پایین
دلایل انجام جراحی برداشتن فرنوم لب پایین و بالا یکسان است و در کل برای جلوگیری از مشکلات دندانی و تحلیل رفتن لثه انجام میشود. البته فرنکتومی لب بر روی بزرگسالان نیز انجام میشود تا دندان مصنوعی به خوبی روی لثهها بنشیند.
فرنوم با هر بار حرکت کردن لب دندان مصنوعی را از روی لثهها جدا میکند و آرامش بیمار را سلب میکند.
سوالات متدوال در مورد فرنکتومی لثه
۱- عوارض جراحی فرنکتومی کدامند؟
قبل از جراحی فرنکتومی دندانپزشکان نسبت به عوارض جراحی آن توضیح می دهند .
عوارض فرنکتومی به طور معمول خونریزی، عفونت، در، تورم می باشد .
۲- مراقبت های بعد از جراحی فرنکتومی چیست ؟
دندانپزشکان به خوبی مراقبت های بعد از جراحی فرنکتومی را به شما در جلسه مشاوره رایگان ارائه می کنند .
برای اطلاع از مراقبت های بعد از جراحی فرنکتومی با کلینیک آیریس در تماس باشید .
جهت اطلاع از فرایند فرنکتومی میتوانید با کلینیک تخصصی دندانپزشکی و ایمپلنت آیریس تماس بگیرید .
برای دیدن فیلم جراحی فرنوم زبان میتوانید به کانال آپارات کلینیک آیریس مراجعه نمایید.
-
شما هم نوشته ای بنویسید chat_bubble_outline

در مورد درمان ریشه دندان و پاسخ به ۶ سوال پر تکرار شما
در این مقاله سعی داریم تا در مورد درمان ریشه دندان و ۶ سوال پر تکرار مراجعه کنندگان در مورد در مان ریشه دندان صحبت نماییم . کلمه درمان ریشه دندان ممکن است برای شخصی که اولین بار آن را می شنود کمی ترسناک به نظر برسد . شما در مورد درمان ریشه دندان چه […]

آفت دهان چیست ؟ درمان آفت دهان با ۳ روش ساده در خانه
خیلی از بیماران مراجعین و بعد از مراجعه به دندانپزشک و کار دندانپزشکی دهانشان آفت زده است. بروز آفت دهان بعد از درمانهای دندانپزشکی هیچ ربطی به آلوده بودن یا نبودن وسایل استفاده شده در دهان شما ندارد و برای بروز آن علل متفاوتی وجود دارد. آفت دهان (به انگلیسی: Aphthous stomatitis) چیست؟ آفت (canker […]

چرا نیاز است دندان از دست رفته را ایمپلنت کرد ؟ | ایمپلنت
باید بدانید که محل قرار گرفتن دندانها را فشارهای وارده از طرف لب، زبان و گونه ها تعیین می کنند و دندان ها در محلی قرار گرفته اند که برایند فشارهای وارده به آن ها صفر است. رشد دندان ها چگونه است؟ یک دندان تا جایی به رشد و حرکت خود ادامه میدهد تا به […]